Web Oficial de la Delegación del Frente Polisario en Catalunya

Actividades a realizar para la liberación de los activistas de Derechos Humanos en el Sàhara
MANIFESTACIÓ A BARCELONA PER L'ALLIBERAMENT D'ACTIVISTES DELS DRETS HUMANS SAHRAUÍS
CARTAS I MENSAJES (CARTA A ENVIAR)
Ya ni ha prou!!!!!
Concentració contra la política de repressió del Marroc i per l’alliberament dels activistes de drets humans sahrauís

L’ACAPS (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí) i la Delegació a Catalunya del Front Polisario convoquen tot el moviment solidari amb el poble sahrauí, a una concentració urgent per l’alliberament dels activistes de drets humans sahrauís, recentment empresonats per les forces d’ocupació del Marroc. La concentració se celebrarà el proper dijous, 22 d’octubre, a les 19’30h, a la plaça Sant Jaume, de Barcelona.

Les detencions d'activistes dels drets humans al Sàhara Occidental per part del Marroc formen part d'una planificada i històrica política de persecucions, desaparicions i tortures de les autoritats marroquines cap a la població civil sahrauí i cap als activistes i població sahrauí en general. En les últimes setmanes s'ha produït un augment molt greu de la repressió i vulneració dels drets humans en el territori del Sàhara Occidental ocupat.

La convocatòria vol que s’aturi la repressió al Sàhara Occidental ocupat, que el Marroc informi del lloc i l'estat de salut dels darrers detinguts, la seva posada en llibertat immediata, així com la de tots els presos polítics sahrauís encara empresonats en les presons marroquines.

Els convocants també demanen la intervenció urgent de la comunitat internacional, la protecció dels drets humans per part de la MINURSO i la presència massiva d'observadors internacionals i mitjans de comunicació en els territoris que serveixin de protecció a la població indefensa i que es persegueixin els culpables d’aquests delictes.

Finalment, el motiu de la convocatòria davant del palau de la Generalitat de Catalunya volen que el Govern català, el Govern Espanyol i  la Unió Europea condemnin les detencions i vulneracions de Drets Humans per part del Govern del Marroc i actuïn en conseqüència en les seves relacions amb el Marroc. Fem un esforç i anem-hi

dada la extrema situación a la que se están viendo sometidos l@s defensor@s de DDHH en los territorios del Sáhara Occidental ocupado por Marruecos, os invitamos a que personalicéis (tanto en el destinatario, como en el cuerpo del mensaje y en la firma de la ASOC. a la que pertenezcáis, marcados en amarillo en el original) y enviéis con carácter urgente la carta que adjuntamos más abajo a los siguientes destinatarios ( y a presidentes de parlamentos autonómicos, sindicatos u otros colectivos que consideréis importantes):
  1. José Luis Rodríguez Zapatero:
Presidencia del Gobierno.
Complejo de la Moncloa, Avda. Puerta de Hierro, s/n. 28071 Madrid. (España).


o a los correos electrónicos:
  1. Elena Valenciano
Sede  nacional del PSOE
C/ Ferraz, 70. 28008 Madrid

o a los correos electrónicos:
  1. Mariano Rajoy
Sede nacional del Partido Popular.
c/ Génova 13, 28004, Madrid


o a los correos electrónicos:
  1. Jorge Moragas
Sede nacional del Partido Popular.
c/ Génova 13, 28004, Madrid


o a los correos electrónicos:
  1. Ban Ki Moon

CARTA A ENVIAR

Delegación del Frente Polisario en Catalunya - C/Numancia 61 3ºB esc 2 - 08029 Barcelona. Teléfon 934460295